#30songs Dag 26: Een liedje dat jij kunt spelen op een instrument

Bron: dacaposchagen.nlIk zal het nooit vergeten, ik denk dat ik een jaar of 8 was, dat ik naar de open dag van de muziekschool in mijn woonplaats ging. Je kon kijken bij verschillende lokalen met instrumenten en je mocht ze ook uitproberen. Ik weet niet meer waarom, maar ik ging bij de harp kijken. Ik was vroeger echt niet zo’n held die dan meteen alles ging doen maar ze vroegen of ik achter de harp wilde gaan zitten. Dat wilde ik wel en ze lieten me zien hoe je je vingers op diverse manieren op de snaren kon zetten om er geluid uit te krijgen. Het lukte mij om klanken te produceren. Ik weet nog goed dat ik vervolgens Vader Jacob in één keer wegspeelde. Ik kan mij de blikken van de twee leraressen die inmiddels een eindje verderop in het lokaal  stonden nog voor de geest halen: bewondering en goedkeurende blikken naar elkaar. Ze vonden mij goed! Ik had talent!

Helaas is een harp een verschrikkelijk duur instrument, die je wel moét aanschaffen om te oefenen. Ook is het niet een heel praktisch instrument om met je mee te nemen. Het is er dus niet van gekomen om ooit les te nemen om te kijken of ik er verder in kon komen. Dat neem ik niemand kwalijk, maar ergens hoop ik nog altijd dat ik het nog eens kan proberen. Of dat ik iets anders kan doen met mijn muzikaliteit, want die is wel aanwezig.

Het liedje van vandaag is dus eigenlijk Vader Jacob. Maar omdat ik dat nou niet heel boeiend vind laat ik jullie graag twee andere filmpjes zien waarin de harp een rol speelt. De eerste is met de fascinerende straatmuzikant Esper Sanchez, die ik ooit in Man Bijt Hond zag en die is blijven hangen. Het andere filmpje is een totaal andere harpbeleving van Remy van Kesteren in het programma Vrije Geluiden. Beiden erg mooi en het laat goed de diversiteit van de harp zien. Het is zonde om dit instrument zo vaak alleen maar weggestopt in een orkest te horen (of eigenlijk: niet te horen).

Wil je meer weten over de 30 Day Song Challenge? Een stukje uitleg.

Een gedachte over “#30songs Dag 26: Een liedje dat jij kunt spelen op een instrument

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.