Liefde in Rabarber Utrecht

100 koffietentjes Utrecht #5: de taarthemel en thuiskomplek die Rabarber heet

Eerlijk is eerlijk, bij Rabarber kom ik vooral als ik zin heb in taart (lees: vaak). Maar als koffietentje doen ze het in het geheel hartstikke prima natuurlijk. Ik kwam hier al toen het nog Tastoe heette, en nu is het eigenlijk nog steeds even leuk. Dus ga bij deze ietwat verstopte topper in hartje centrum vooral taart met koffie doen! 

Rabarber is een petit café en zit op de Zadelstraat, dat is eigenlijk een zijtak van het winkelgebied, tussen de Dom en de Mariaplaats in. Je loopt het bescheiden geveltje snel voorbij, maar toch is het er eigenlijk altijd gezellig druk. Er is een klein terrasje, maar ook wanneer je een raamplekje kunt bemachtigen binnen, zit je op een gouden mensenkijkspot. Volgens eigen zeggen houden de eigenaren niet van een kant-en-klaar-concept en hoeven ze niet de hipste plek van Utrecht te zijn. Je kunt er lekker de hele dag hangen, ontbijten, bijkletsen, lummelen en doen alsof je thuis bent. Nou, eens kijken of ik het daarmee eens ben!

Kom je leuk binnen?

Je komt heel leuk binnen. Rabarber zit een beetje verstopt in de winkelstraat, maar eenmaal binnen word je hartelijk begroet en kom je in een vintage wereld terecht. Je kunt kiezen uit veel knusse zitplekjes en -hoekjes, waarbij je omringd wordt door veel planten, kunst, een toffe tegelwand en een grote bar met de keuken erachter, waar je alles ziet gebeuren. Elk hoekje is benut en toch voelt het niet benauwend.

Wat nemen we?

Taart bij RabarberRabarber houdt van afwisseling en wisselt dus ook graag de menukaart met het seizoen mee. Je eet en drinkt zoveel mogelijk lokale producten. De kaart is voor de hele dag. Denk aan wentelteefjes, warme gerechten, salades of borrelhapjes. Ik vind ze altijd erg origineel. Oh wacht ik vergeet de taart. HOE kon ik nou de TAART vergeten? Die is namelijk fantastisch hier. Dat gaat van rabarbertaart (je verwacht het niet), tot appeltaart, cheesecake, chocoladetaart en notentaart. En je krijgt dan niet z’n lullig stukje…

Ook lekker wisselend qua assortiment dus je kunt je lol op. Vergeet ik bijna weer dat ik koffie moet testen, nou hup, aan de cappuccino.

Lekker boontje?

Koffie bij RabarberIk vind zelf het succes van de cappuccino hier een beetje wisselend, soms is hij een tikkie te bitter en soms wil het schuim niet helemaal lekker. Maar de laatste tijd vind ik ze beter! Volle smaak, zacht en goed van structuur. Misschien ligt het aan de koffiezetter ;).

De bonen zijn van het Utrechtse Livebuild, die hun bonen halen uit Kameroen en zich inzetten voor betere levensomstandigheden en het versterken van de lokale economie aldaar. Je krijgt je koffie bij Rabarber in leuke wisselende vintage kopjes trouwens, dat drinkt ook leuk weg. En een kaneelkoekje erbij! Of een Tony Chocolonely mini.

Wat kost dat allemaal?

Een cappuccino bij Rabarber kost €2,60. Keurige prijs voor de binnenstad. En ik zeg het nog maar een keer: neem er een taartje bij!

Conclusie

Rabarber interieurRabarber is een fijne plek waar je gewoon naar terug wil keren. Je merkt dat het personeel hart voor de zaak heeft, je welkom laat voelen en erg oplettend is. Ze helpen je graag bij je keuze en doen suggesties. De koffie is prima, de taart nog beter en de rest van de kaart origineel.

De locatie is handig en de sfeer is prettig. Ik neem er graag mensen mee naartoe maar ga er ook gerust in mijn eentje een boek lezen. Je hebt nooit het idee dat je maar weer snel gaat opstappen. En dat vind ik minstens zo belangrijk als de koffie zelf. Dat thuisgevoel wat ze graag wilden is dus gelukt!

Rabarber
Zadelstraat 20
3511 LV Utrecht

Een gedachte over “100 koffietentjes Utrecht #5: de taarthemel en thuiskomplek die Rabarber heet

  1. Reggy schreef:

    Hoi Saskia,

    Wat leuk dat je dit doet/ gedaan hebt. Heel leuk geschreven ook…….. Ik ga er een keer een cappuccino drinken met taart uiteraard 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.