Het gezellige interieur van Eethuis Vers

100 koffietentjes Utrecht #4: retro bijkomen aan de gracht bij Eethuis Vers

Ken je dat? Je loopt keihard te shoppen, belandt ergens halverwege de Oudegracht daar net waar de bekende winkels ophouden, je voeten doen pijn en je hebt zin in koffie. Zo ontdekte ik ooit, ver voordat ik daadwerkelijk in Utrecht ging wonen, Eethuis Vers. Nog steeds een van mijn favoriete koffiepareltjes in het centrum!

Eethuis Vers zit op een gouden locatie aan de Oudegracht in het hart van Utrecht. Je ziet er letterlijk de stad aan je voorbijtrekken in de vorm van wandelaars, racende fietsers en bootjes. Zodra de temperatuur het toelaat verover je dus het liefst een plekje op het buitenterras, wat sinds 2017 nog groter is geworden dan de paar plekjes waar je op moest azen. Yes! Eethuis Vers gaat voor zoveel mogelijk biologisch, lokaal, duurzaam, betaalbaar en kwalitatief eten. Lekker met de seizoenen meegaan dus, daar houden we van.

Kom je leuk binnen?

In de zon op het terrasJazeker! Je moet wel eerst even goed kijken bij welke van de twee deuren je naar binnen gaat. Vers heeft namelijk niet alleen een plof-lekker-neer-locatie maar ook een take-away naast de deur! Hier kun je de hele dag lekkere lunch- of avondmaaltijden afhalen. Anyway, terug naar binnen. Want ik zit nou wel op te scheppen over het terras, maar ook binnen is het aangenaam ingericht met diverse hoge en lage zithoekjes. Je wordt áltijd hartelijk begroet hier. Je waant je een stukje terug in de tijd met de retro-look, houten inrichting, boekenkasten, oude gezelschapsspelletjes, de vele plantjes en de kunst aan de muur. Ik vind het een fantastisch allegaartje. Achterin is een uitbouw in strandsfeer. Kortom, je kunt alle kanten op.

Waar hebben we zin in?

Koffie bij Eethuis VersDat check je op de leuke houten menukaarten. Helemaal in stijl ontworpen door Houtmeid (haha). En je kunt echt helemaal los met soepen, salades, sapjes, broodjes of de lekkere warme Arabische platbroodjes. Oh en vergeet de huisgebakken taarten niet natuurlijk. Naast de vaste menukaart hangen ook overal gezellige krijtbordjes met broodjes-van-de-week en andere specialiteiten.

Het personeel is hier trouwens heel vriendelijk en legt alles met liefde voor je uit. Ik zou bijna vergeten dat ik voor de koffie kom. Cappuccino voor mij dus.

Lekker boontje?

Ik hou zelf van stevige, niet te bittere en een vleugje romige cappuccino. En die krijg je bij Eethuis Vers. Ze schenken hier bakkies fairtrade koffie van Illimani. Google leert mij dat dit eenmansbedrijf kwaliteitskoffie uit Bolivia haalt. De koffie is lekker notig. Goed schuim ook. Geoefende koffiezetters hier. En je krijgt er een lekkere mini Tony Chocolonely bij! Of spontaan een stukkie brownie, zoals je hierboven ziet :).

Hoeveel zei je?

De cappuccino kost €2,50. Een hele keurige prijs voor de binnenstad. Voor dat geld kun je er gerust een worteltaartje bij bestellen (tip van mij).

Conclusie

Koffie met worteltaartEethuis Vers is een leuke, gezellige plek met goede koffie en warme mensen met hart voor de zaak. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt te midden van alle hippe koffietentjes in de stad. En dat is jammer! Want ik word op weinig plekken zo hartelijk ontvangen als hier. Ze doen ontzettend hun best om het je naar de zin te maken en de kaart is zeer afwisselend en uitgebreid. Gaat dat zien dus!

Eethuis Vers
Oudegracht  210-212
3511 NS Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.