Meneer Peer gevel

100 koffietentjes Utrecht: #1 – De hartelijke huiskamer van Meneer Peer

Sommige koffietentjes vormen precies de juiste balans tussen hip en ‘bij oma thuis’. Ben je op zoek naar een plek net buiten het centrum van Utrecht waar je ongestoord je welverdiende me-time bakkie op kunt slurpen? Of waar je rustig keuvelend kunt vertoeven met je kids erbij? Dan is Meneer Peer dé spot!

Ik woonde zelf nog niet zolang in Utrecht toen tijdens een van mijn ontdek-je-wijk-rondjes mijn oog viel op een klussend stel in een zonnig verlicht pand. “Meneer Peer” stond al met grote letters op het raam. Ja! Dit is wat deze straat nodig heeft aan het water. En wat ík nodig heb op 5 minuten loopafstand. De vriendinnen Floor en Renske hebben dit jarenlange verlaten pand omgetoverd tot een parel van een huiskamer. Inmiddels noem ik Meneer Peer als sinds de opening in maart 2017 mijn tweede huiskamer :).

Kom je leuk binnen?

Jazeker! Zo vlakbij de Weerdsluis in de Vogelenbuurt is het fijn binnenkomen. Eenmaal binnen wordt je hartelijk begroet door de eigenaressen en begeef je je in een knusse mix van een Franse brocantewinkel, mediterrane zonnigheid en een weelderige bloemenzee. Okergeel en zachtgroen voeren de boventoon (let vooral even op de bar). De meiden hebben mooie vintagevondsten neergezet.

Als je mazzel hebt is de smalle tafel aan het raam nog vrij waar je lekker één van de tijdschriften kunt lezen of prima raamstaren. In plaats van het geijkte: “zeg het maar”, is de vraag: “waar heb je zin in?”. Fijn.

En waar hebben we eigenlijk zin in?

Raamtafel bij Meneer PeerDat vind je op de bescheiden doch efficiënte menukaart, die gelukkig gewoon op elke tafel ligt. Je kunt bij Peer eigenlijk de hele dag ontbijten, lunchen of borrelen. Denk aan lekkere sapjes, niet-standaard broodjes, een ouderwetse krentenbol voor de kids of heerlijke zelfgemaakte taart. Ook word je liefdevol naar buiten gestuurd bij lekker weer. Wat? Ja, want koffie on-the-go of iets anders lekkers nuttig je natuurlijk zittend op de trap bij de Weerdsluis. Of op hun eigen bankje buiten. Ik neem natuurlijk een cappuccino.

Lekker boontje?

De vintage muur van Meneer PeerDe koffie is heerlijk! Meneer Peer maalt boontjes van Boot koffie (hoe toepasselijk aan de sluis). Persoonlijk vind ik deze dus heerlijk nootachtig en niet te bitter. Denk hier even bij dat ik tot twee jaar geleden nog niet eens koffie dronk (de waterige filterkoffie van vroeger is niet aan mij besteed). Naar Peers zeggen: ambachtelijk gebrande koffie met 100% arabicabonen met een smaak van pikante chocolade en met het frisje van limoen. Nou daarvoor kom je nog eens terug nietwaar…

En ze weten hier ook wat goede cappuccino is. Vol, stevig en romig schuim, niet teveel, met een goede poging tot latte-art naar eigen zeggen ;). Helemaal goed!

Koekje erbij?

Zeker! Je krijgt hier een heuse Jan-Hagel in stijl. Die kreeg ik vroeger altijd bij mijn opa thuis, dus het vintagegevoel is helemaal af. Je krijgt hier ook standaard een glaasje water erbij. Superfijn.

Diep in de buidel?

Deze kop vol genot krijg je voor €2,50. Keurig.

Conclusie?

Bij Meneer Peer aan tafelJe eigen huiskamer zat en even lekker bijkomen? Ga vooral naar Meneer Peer. Pak er een lekker boekje bij, kijk naar de bootjes en mensen die langskomen, vergeet hippe lunchgerechten en probeer vooral eens de appelflap of walnotentaart.

Meneer Peer
Bemuurde Weerd Oostzijde 36
3514 AP Utrecht

Een gedachte over “100 koffietentjes Utrecht: #1 – De hartelijke huiskamer van Meneer Peer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.