Het leuke interieur van HOOI

100 koffietentjes Utrecht: #2 – bakkie met lokale lekkernijen bij HOOI

Hartstikke leuk dat vaak buiten de deur eten en drinken, maar soms wil je een plek waar het gezonder en duurzamer is dan thuis. Dan ga je naar HOOI. Genieten van een allerschattigst bakje koffie met een lokale en biologische versnapering. 

Laten we eerlijk zijn, ik ben helemaal niet zo’n biologische linksgedraaide streekfan die altijd en overal let op fairtrade, duurzame of lokale producten. Maar des te leuker vind ik het om deze op een plek te nuttigen waar dat helemaal opgaat in het geheel. HOOI werkt samen met lokale bakkerijen, moestuinen en boerderijen. Voordeel: verse, eerlijke en zelfgemaakte ontbijtjes, lunches en taarten. En als je dat niet wilt komt er geen gluut of suiker aan te pas.

Kom je leuk binnen?

https://www.instagram.com/p/BSDw-hpD3Jp/?taken-by=hooi_utrecht

Jazeker! Geen grap, de serveerster riep meteen HOOI en ik riep HOOI terug (de naam is afgeleid van oud-eigenaresse Ingrid Hooimans maar ik vind mijn uitleg leuker). Zo gaan die dingen. Maar laten we buiten niet vergeten, HOOI heeft in het populaire Wittevrouwen en aan de levendige Burgemeester Reigerstraat een prachtig plekje met ook nog een relatief groot terras. Zo zit je middenin het (lokale) stadse leven. Ik kies voor een plekje binnen aan het raam zodat ik alles kan bewonderen. De inrichting zou ik een hippe hysterie willen noemen met veel hout, een Scandinavisch gevoel maar ook een knipoog naar de jaren 70 met al het oranje. Al met al een vrolijk geheel in een relatief kleine ruimte met koninklijke plafonds.

Nou, wat nemen we?

Broodje hummus van HOOIHet uiterlijk van de menukaart mag wat gezelliger, maar wat erop staat valt niet te versmaden. Je kan ontbijten als een prinses met overnight oats of boekweitwafels, en lunchen als een koning met desemboterhammen maar ook met soep of hartige taart. Zei iemand taart? Vergeet dan ook de lemon cheesecake of carrotcake niet. Ik neem uiteraard de cappuccino en at ook nog een broodje hummus (lekker!).

Lekker boontje?

Koffie bij HOOIDe koffie is prima. Hij komt in een heerlijk vintage kopje. HOOI maalt boontjes van White Label Coffee die direct van de boer komen. Dat vinden ze fijn. De HOOI-blend bevat 50% Braziliaanse (notig), 25% Nicaraguaanse (fruitig) en 25% Rwandese bonen (zoetig). De koffie is lichter gebrand en daardoor minder bitter. Het schuim op de cappuccino had iets voller gemogen.

Koekje erbij?

Bonuspunten voor het lekkere kokoskoekje én het glaasje water on the side. Dat is niet standaard overal maar pas op, ik begin er wel aan te wennen :). Bovendien zag ik tijdens mijn bezoek dat er ter plekke gewerkt werd aan nieuwe koekjes en gebak, erg leuk om het enthousiasme te zien waarmee dit gemaakt werd. Je weet dat het vers is maar je ziét het ook.

Hoeveel?

Dit bakje met toebehoren krijg je voor €2,65. De lunchgerechten zijn erg betaalbaar, tussen de 6 en de 10 euro.

Conclusie

Kroonluchter bij HOOIEen erg fijne stek in een populaire wijk maar toch buiten het centrum. Als je wilt blijf je hier zomaar een heel dagdeel hangen. Passerende mensen genoeg dus ook heerlijk om lekker te mijmeren en te loeren. De brede plek bij het raam is ook heerlijk om aan te werken. De cappuccino mag van mij iets groter en voller. Tip: ze verzorgen hier ook high tea’s en volledig verzorgde picknickmanden. Hoe leuk. En je kunt ook koekjes kopen!

HOOI ontbijt & lunch
Burgemeester Reigerstraat 25
3581 KK Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.