Zo ziet ONZ eruit!

100 koffietentjes Utrecht: #3: ons kent ons bij pareltje ONZ!

Heeft u het al in de gaten? Ik houd erg van koffietentjes net buiten het centrum van Utrecht. Dit keer gaan we voor het chique doch toegankelijke huiskamergevoel van ONZ in Wittevrouwen. Het is de moeite waard om een rondje om te fietsen voor een bakje koffie hier!

Eigenaressen Inge Goossen en Yvonne Boose openden ONZ in juli dankzij een crowdfundingactie. De hele verbouwing had nog wat voeten in aarde en had de nodige vertraging. Portugees restaurant Algarve zat in het pand waar al dertig jaar niets aan gedaan was. Dus ook niet aan de elektra. Maar het resultaat mag er dan zeker wezen: ONZ straalt klasse uit maar geeft ook een gevoel van thuiskomen. En dat is precies wat de dames wilden bereiken: de huiskamer zijn van Wittevrouwen waar je de hele dag terecht kan!

Kom je leuk binnen?

ONZ interieurNou en of! Het hoekpand glundert je tegemoet op de levendige Biltstraat en de bankjes zijn bezet. Er zit een gigantisch raam in de gevel dat helemaal open kan. Binnen wordt dus eigenlijk buiten. ONZ is een vrij grote zaak die met hoekjes en verhogingen toch knus aandoet. Er is een leestafel, er zijn mooie leren krukken met een hoge bar aan het raam, banken en nog diverse tafeltjes. Alles wat er staat is gróót, wat goed past in het pand. De stijl is industrieel, denk: donker hout, staal, koper en leer. Stoer! De mooie muurschildering maakt het af. Overal staan verse bloemen. Er draait een fijn jaren 70-muziekje. Bij elkaar een eigen stijl tussen de steriele witte zaken van tegenwoordig. De dames zijn zo druk dat het even duurt voor ik in beeld ben. Nou vooruit dan ;).

Waar hebben we zin in?

Dat kun je zien op de mooie menukaart die als een soort krant is vormgegeven. Leuk, want je kunt meteen wat lezen over ONZ. Je kunt er luxe ontbijten met granola of pancakes maar ook lunchen met soep, salades of broodjes. Borrelen, high-tea’en en picknicken kan ook allemaal! Yvonne en Inge zijn geen gediplomeerde koks maar hebben zich goed laten trainen voor ze in de keuken gingen staan. Toppers. Uiteraard kies ik voor de cappuccino. Ik mis nog wel taart op de kaart (ha) maar die is er wel!

Hoe smaakt de boon?

Koffie bij ONZMijn koffie wordt geserveerd op een prachtig dienblaadje met glaasje water en een kokoskoekje. Lekker af, top! Zo voelt het echt als een cadeautje. De koffie smaakt zacht en sterk tegelijk en heeft een fijne nasmaak. Fijn! De bonen komen van Agust, die kende ik nog niet. Research vertelt mij: “zeer verfijnde 100% arabica koffiebonen. Krachtig met een mooie romige cremalaag.” Nou dat dus! Het schuim krijgt ook een duim trouwens.

Hoeveel zei je?

De cappuccino kost €3,00. Dat is een tikje aan de prijs maar gelukkig krijg je hem letterlijk op een presenteerblaadje ;).

Conclusie

ONZ muurschilderingPrachtige plek waar je sowieso nog drie keer naartoe wilt om in elk hoekje gezeten te hebben. De dames lopen rond met een trotse grijns alsof er nog veel meer moois gaat komen dan we nu al zien! Je ziet overduidelijk dat de buurt hier maar al te graag heen komt om te onthaasten. Je kan hier dus ook prima zitten met je laptopje om te werken. De koffie is een ware traktatie. Funfact: ONZ heeft ook een app waar je van tevoren je bestelling kan doorgeven en afhalen.

Gaat dat proeven!

ONZ
Biltstraat 98
3572 BH Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.