Vegamaand: the end

Afgelopen maand startte mijn Veggiechallenge: een maand lang vegetarisch eten! En het is gelukt! Dus ik kan weer wat afstrepen van mijn Day Zero-lijst. Ik kan jullie zeggen: ik heb geen moment vlees gemist. Je word heel creatief in het maken van andere dingen. Ik probeerde recepten uit die ik anders niet zo snel had gekozen en waarbij je niks mist. Je staat ook bewuster in de supermarkt en je bedenkt ook meer van tevoren wat je gaat eten. Ook broodbeleg was niet moeilijk, er zijn afgelopen maand heel wat avocado’s op brood beland :). Ook at ik als lunch vaak het kliekje van de vorige avond, omdat een lichte lunch zonder vlees wel lekker is. Ik ging ook een paar keer achter elkaar uit eten toevallig, en ook daar had ik voldoende keuze. Je moet er wel even bij stilstaan dat je ernaar moet vragen soms.

Oké toch een paar nadelen. Aan het einde van de maand merkte ik wel dat ik wat makkelijker overstapte op toch maar weer een pastaatje koken zonder vlees, omdat ik niet altijd zin had om een heel recept te maken (en dat ook weer duurder werd). En ik had vaker trek om een uur of 11 ‘s avonds. Blijkbaar verteert het toch sneller allemaal. Ook heb ik een dag moeten smokkelen. Ik ging uit eten naar aanleiding van een feestje. We aten tapas en dat werd allemaal neergezet zonder keuzes. Aangezien ik geen echte vegetariër ben en ik vergeten was om het van tevoren aan te geven, heb ik toen niet moeilijk gedaan. Wel heb ik mijn challenge twee dagen verlengd om toch de maand vol te maken.

Ik ben eerlijk gezegd nu best blij om weer eens een kippetje of koetje in de oven te mogen gooien, maar ik ga zeker minder vlees eten omdat ik dat niet echt gemist heb. Vis heb ik eigenlijk nog meer gemist, hoewel ik dat al minder at dan vlees. Vlees en vis met mate eten vind ik echter wel fijn voor de variatie maar het was een nuttige uitdaging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.